Om os | Nordic Ayurveda

Nordic Ayurveda er grundlagt af Kristine Swalethorp og Maria Juhl, der er en blandt landets førende eksperter og undervisere i Ayurveda. Formålet er at bringe Ayurvedas ældgamle og effektfulde redskaber ind i en moderne, nordisk sammenhæng, så endnu flere kan opnå øget livsenergi, glæde og sundhed på en naturlig måde i Danmark.

I dag består Nordic Ayurveda af et team af højt kvalificerede undervisere, behandlere og samarbejdspartnere.

 Nordic Ayurveda ApS er ejere af House of Nordic Ayurveda beliggende midt i skøn natur i Nivå, Nordsjælland.


Hos House of Nordic Ayurveda kan du tage dags- og weekendretreats, få individuelle sessioner, livgivende Ayurvediske signatur behandlinger og komme på vores uddannelser. Læs mere her!

 

Kristine Swalethorp

Medstifter og administerende direktør af Nordic Ayurveda

Kristine har en baggrund indenfor jura og økonomi.

Hun har de seneste 10 år praktiseret de Ayurvediske principper personligt og er i sommeren 2020 flyttet hjem til Danmark efter tre år i USA, hvor hun blandt andet er blevet certificeret Ayurvedisk livsstils underviser ved Chopra Center University i Californien.

Efter at have set og oplevet, hvordan man i USA benytter integreret medicin og hvor central en rolle Ayurveda spiller, er hendes mission at få skabt endnu større bevidsthed samt støtte andre i de Ayurvediske principper, så vi sammen kan blive bedre til at forebygge sygdom i Danmark og opnå det bedste, længste og lykkeligste liv muligt. Af samme grund er Kristine i dag i gang med at tage den 6-årige Ayurveda læge uddannelse ved California College of Ayurveda.

Maria Juhl

Forfatter, medstifter og visionær leder af Nordic Ayurveda

Siden Yoga og Ayurveda i 2001 hjalp Maria ud af af en depression som ung universitetsstuderende har hun været passioneret omkring at leve en balanceret Ayurvedisk livsstil og bringe disse redskaber videre til andre.

Maria er uddannet som doula/fødselscoach, Life og Business Coach, inden hun fra 2009-2014 gennemførte intensiv uddannelse indenfor Ayurveda, Yoga og Vedisk filosofi på Chopra Center University, Californien hos Deepak Chopra.

Maria har udgivet bøgerne Lev mere – Kæmp mindre: Ayurvedisk livsstil i Norden (2017) og AYURVEDA – FØLG NATURENS RYTME (2019 på Gyldendal).

Mathilde Moyell

Ansvarlig for kommunikation & bæredygtighed i Nordic Ayurveda

Mathilde Moyell er journalist og stifter af orgayana.com – et online livstils-magasin for sundhed og bæredygtighed.

I 2020 vendte hun hjem efter 7 år i Singapore, hvor hun var med til at sætte dagsordenen i Asien for, hvordan vi kan reducere plastik og forbedre vores grønne vaner med små realistiske skridt.

I Danmark har Mathildes fokus i stigende grad været på bevidst bæredygtighed – hvordan vi mentalt kan rykke os tættere på en grønnere hverdag ved at sætte os selv først, men i høj grad også blive mere bevidste om at naturen er lige så meget i os – som vi er i den.

Vi er stolte over vores samarbejde med Mathilde, hvor visionen er sammen at skabe øget bevidsthed omkring, hvordan vi kan opnå sundhed ved både at skabe bæredygtighed inden i såvel som i vores samspil med naturen omkring os. Mathilde er ansvarlig for bæredygtighed og kommunikation hos Nordic Ayurveda.

Hayel Celik-Graversen

Juridisk rådgiver & forretningsudvikler i Nordic Ayurveda

Hayel har speciale inden for grænseoverskridende juridiske ydelser og er drevet af iværksætteri, techudvikling og vægtløftning. Hun er samtidig forkæmper for ligestilling og kvinders rettigheder og dyrker kvindelitteratur og kvindenetværk i forskellige sammenhænge.

Hayel har siden 2009 arbejdet med menneskerettigheder, international skatteret og ansættelsesret som konsulent og advokatfuldmægtig og senest som husjurist i en forskningsinstitution. Hayel er siden februar 2020 solo-stifter af Legal Master Advisor, som yder skræddersyet rådgivning til private og virksomhedsledere.

Derudover driver Hayel ’slow living’ initiativer gennem naturoplevelser for børn og voksne og gennem udlejning af gæstebolig i Nordsjælland for alle, der har brug for at være tæt på naturen.

I Nordic Ayurveda regi er hun ekstern juridisk rådgiver for ledelsen og samarbejdspartner inden for forretningsudvikling. Hun er ved at uddanne sig til Ayurvedisk Sundheds- og Livsstilskonsulent for at kunne koble den holistiske tilgang til problemløsning og samtidig sprede budskabet om ayurvedisk livsfilosofi og værktøjer i Norden med intentionen om at skabe sundhedsfremmende fællesskaber, personlig udvikling og spirituel dannelse.Samarbejdspartnere


Mette Korsholm

Nordisk Ayurveda behandler instruktør og producent af det Ayurvediske brand ByKorsholm

Mette Korsholm er en af de største kapaciteter indenfor Ayurveda herhjemme. Hun har med 20 års professionelt virke som massør, ergoterapeut, life coach og biopat kombineret med hendes hjertesag Ayurveda’en en hel unik baggrund og ekspertise. Mette har samtidig stået i mesterlære i Indien hos dygtige og velrenomerede Ayurvediske læger og terapeuter.

By Korsholm kropsolierne er DNA` en i hendes produktserie og har en hel unik sammensætning af urter og dufte, som understøtter kroppens egen heling og balance. Mette har desuden erfaring, som underviser indenfor spa, klinik og velvære koncepter og har sit eget sted og showroom.

Mette er skaber og hovedunderviser på Nordic Ayurveda Behandler uddannelse, hvor hun deler sin viden og helt særlige tilgang til nordisk Ayurveda med dig.

Lila Christine Lutz

Nordic Kundalini Yogalærer, Reiki Master healer og Ayurvedisk behandler

Lila er uddannet Kundalini Yogalærer certificeret fra (KRI) i USA, og underviser i Kundalini Yoga, Meditation, Mindfulness og Healing både herhjemme og i udlandet. Derudover er Lila uddannet Reiki Master Healer og har undervist i selvhealing og Reiki siden 1999.

Lila har igennem de sidste 20 år arbejdet dedikeret med at bringe ro, balance og ny glæde til stressramte og folk med en travl hverdag – både gennem yoga og bevægelse og i sine behandlinger blandt andet med klangmassage og lydhealing.

Lila er skaber og hovedunderviser på Nordic Kundalini Yoga uddannelse, som vi er stolte af at præsentere i Nordic Ayurveda regi.

Kasper Cetti

Ansvarlig for detoxforløb, BSDS- & Ayurvedisk behandler

Kasper Cetti er foruden Ayurvedisk behandler også uddannet Body SDS behandler, og har i mange år arbejdet med behandlinger på egen klinik, samt haft folk på briksen ved diverse retreats rundt omkring i hele verden. Desuden er han uddannet åndedrætslærer og Ayurvedisk sundheds og livstilskonsulent.

Kasper tager også mennesker i 1:1 forløb, samt holder foredrag, og laver workshops, som er tilpasset virksomheder. Kasper behandler både i egen klinik i København og i Nivå hos Nordic Ayurveda.

I Nordic Ayurveda regi er han også ansvarlig for vores eksklusive detox forløb flere gange om året.Gæsteundervisere på uddannelser & retreats


Christina Vargas (US)

Certificeret Ayurvedic Health Practitioner, Ayurvedisk kok, Ayurvedisk urtespecialist, og Yoga terapeut fra California College of Ayurveda.

Christina har siden 2005 inspireret og støttet mennesker i sit firma SimpleVeda. I Dallas, USA, samarbejder hun også med hospitalet Baylor University Medical Center, om at integrere Ayurvedas redskaber med konventionel medicin.

Hos Nordic Ayurveda er hun medunderviser på uddannelsen og desuden bidrager hun med webinarer i vores Online Ayurvedisk Livsstils Univers.

Nira Kehar

Ayurvedisk kok, kogebogsforfatter og konceptudvikler

Nira Kehar er født og opvokset i Canada af indiske forældre. Hun er oprindelig uddannet fransk kok, som hun har fusioneret med det ayurvediske køkken.

Nira har boet i blandt andet New York, og New Delhi, hvor hun drev restauranten Chez Nini i gennem næsten et årti. I dag er vi så heldige, at hun er dansk gift, bor i Danmark, og laver mad på de fleste af Nordic Ayurvedas uddannelser og retreats.

Niras evner og vores samarbejde rækker langt ud over den altid eksperimenterende og lækre mad. Hendes kreative og konceptuelle egenskaber, samt dybe Dharma indenfor Ayurvedaen har bragt os sammen i et længere og mere dybdegående samarbejde, som vi snart kan løfte sløret mere for.

Nira har desuden udgivet kogebogen Ojas – A cookbook. Læs mere om den her!

Lotte Gram-Jensen

Læge, clairvoyant & Ayurvedisk Sundheds- og Livsstilskonsulent

Lotte er uddannet speciallæge i almen medicin, og har arbejdet som læge i små 10 år på både sygehus og i almen praksis.

De seneste år har forståelsen af det hele menneske haft Lottes helt store interesse. Igennem tusindvis af samtaler med patienter, har hun opdaget hvor meget vores sind – dvs vores tanker, følelser og adfærd – har indflydelse på vores fysiske krop. Hun har set, hvor meget den psykologiske del fylder i et helbredproblem, og derfor bruger hun altid tid på at afdække den del. Vi kan ikke adskille kroppen fra sindet og sjælen, hvis vi vil have succes med en behandling.

Lotte har derfor suppleret sin lægeuddannelse med en clairvoyanceuddannelse og senest med den Ayurvediske vejlederuddannelse. I dag har Lotte egen klinik, hvor hun tilbyder holistisk vejledning omkring helbred med udgangspunkt i det hele menneske. Lotte er medunderviser på Ayurveda behandler uddannelsen, samt gæstelærer på vores retreats.

Du kan også booke holistiske helbredssamtaler med Lotte i House of Nordic Ayurveda

Maibritt Grundahl

Kostvejleder & Ayurvedisk Sundheds- og Livsstilskonsulent

Maibritt er foruden Ayurvedisk Sundheds- og Livsstilskonsulent også uddannet Kostvejleder. I sin praksis arbejder hun bl.a. med personlige 1:1 forløb med henblik på støtte den enkelte til positive livsstilsændringer. Dette sker både i hendes klinik i Frederikssund og online.

Gennem personlig erfaring med stress og overvægt er Maibritt passioneret omkring at hjælpe andre til rette strategi for vedvarende sundhed. Hun benytter sig af flere af Ayurvedas redskaber, som rette kost for dig, og hvordan du kan skabe mere livskvalitet og mindre stress i dit liv – og derved opnå et liv i balance.

I Nordic Ayurveda regi er Maibritt gæsteunderviser på vores årstidsretreats.

Morten Krabbe

Ayurvedisk behandler og producent af Ayurvediske kosttilskud

Morten Krabbe har studeret og arbejdet med Ayurveda siden 1987. Han er blandt andet uddannet på Maharishi International University i Fairfield, Iowa, og i pulsdiagnose metoden hos Dr. Raju

I 1994 startede Morten klinikken Human Balance og har siden arbejdet professionelt med bl.a. ayurvedisk pulsdiagnose samt kost og livsstilsvejledning efter ayurvediske principper.

I 2001 etablerede han helsekostfirmaet Human Balance ApS, der selv producerer produkterne Trifalla, Trifalla Special og Reumazall samt importerer og distribuerer en lang række andre produkter af bl.a. ayurvedisk oprindelse.

I Nordic Ayurveda regi er Morten underviser på uddannelsen indenfor emnerne pulsdiagnose, og andre metoder til Dosha-bestemmelse samt urte-lære.

Noell Elise Wakeroots

Meditationslærer

Noell er uddannet Primordial Sound Meditation Teacher ved Deepak Chopra, og underviser både i meditation og bevidsthedsudvidelse. I januar 2018 skabte hun succeskonceptet Noell Crystals med visionen om at bygge bro mellem dén moderne og dén spirituelle og bevidste verden.

Noell Crystals inspirer dig til at implementere mere energibevidsthed i din hverdag, og tilbyder dig energiredskaber af højeste kvalitet, samt andre økologiske & miljøvenlige produkter.

I Nordic Ayurveda regi underviser Noell i meditation og bevidsthedsudvidelse både på online kurset Fundamentet for Sundhed og uddannelsen.

Svend Trier

Ekspert, forfatter og underviser indenfor meditation og bevidsthedsudvikling.

Svend har arbejdet indenfor feltet meditation og bevidsthedsudvikling siden 1971 og er en af pionererne herhjemme.

Han er forfatter til flere bøger, inklusiv bogen “Meditation – en rejse tilbage til dig”.

Svend er også stifter og leder af Quantum Seminars, der har til formål at bidrage til en øget forståelse og erfaring af bevidsthedens potentiale gennem events med internationale kapaciteter indenfor branchen.

I Nordic Ayurveda regi er Svend underviser på uddannelsens livedage indenfor emnet meditation og bevidsthedsudvikling.

Sara Speyer

Freelance forsker og cand.mag. i Indologi og Sanskrit

Sara Speyer har fungeret som alternativ behandler siden 1995 og bruger en eklektisk blanding af āyurveda, kinesisk medicin, nordisk urtelære og kropsbehandlinger.

I 2017 blev hun cand.mag. i indologi fra Københavs Universitet. Hun har beskæftiget sig en hel del med āyurvedaens basistekster på sanskrit, samt med yoga- og jyotiṣhtekster.

Sara er freelanceforsker og underviser i sanskrit, samt i filosofi og historien bag yoga, āyurveda mv. Derudover er hun en del af en international forskergruppe, som i fællesskab oversætter Gārgīyājyotiṣa, som er en af de ældste tekster om oldtidens videnskaber.

I Nordic Ayurveda regi underviser Sara på uddannelsen i Ayurveda filosofi og historie.

Anders Hage

Behandler, sexolog og sauangusmester

Anders har hele sit liv været optaget af at “tale kroppens sprog” med det formål at kunne lindre smerter og støtte helingsprocessen.

Med en baggrund som elitesvømmer, moderne danser og kropsbehandler igennem 20+ år, så har Anders praktiske og anvendelige metoder og redskaber til “berøringskunsten”, som vil gøre dine behandlinger bedre, tryggere og mindre fysisk anstrengende for dig som behandler.

Anders har firmaet Nordic Health and Living, der blandt andet tilbyder saunagus arrangementener. I Nordic Ayurveda regi underviser Anders i “berøringskunsten”, samt lejring på behandler uddannelsen.

Charlotte Nielsen

Fysioterapeut og yogalærer

Charlotte Nielsen er uddannet fysioterapeut og ansat som klinisk underviser i fysioterapi på Frederiksberg Sundhedscenter.

Hun er desuden uddannet yogalærer og fysioflow instruktør og har specialiseret sig i yoga for kræftpatienter og andre med specielle behov.

Charlotte er indehaver af firmaet Fys-Copenhagen og har 13 års erfaring i at undervise og videreformidle anatomi og fysiologi på forskellige uddannelser både nationalt og internationalt.

I Nordic Ayurveda regi underviser Charlotte i Anatomien og fysiologien på behandler uddannelsen, som hun sørger for er relevant og meningsgivende.

Rikke Hansen

Kropsterapeutisk underviser, behandler & yogalærer

Rikke Hansen har haft virke inden for det kropsterapeutiske felt siden 2003. Hun ejer Sanum.dk og arbejder som kropsterapeut, yogalærer og vejleder i menneskelig udvikling og sundhed på alle plan.

Rikke er medunderviser på flere behandleruddannelser, blandt andet den Nordiske Ayurveda Behandler uddannelse og BAM, samt skaberen af Kropsterapeutisk yoga uddannelse – kyu.dk

Rikkes dybere intention er healing og forståelse af livet gennem kroppen, og hun guider dig til at forstå kroppens sprog blandt andet gennem meridianbanerne på behandler uddannelsen.Behandlere i House of Nordic Ayurveda Nivå


Lill-Britt Myhlenfordth Reffstrup

Healingsmassør, Ayurvedisk behandler og Yoga terapeut

Lill-Britt er Nordic Ayurvedas mester-behandler med mere end 30 års erfaring indenfor yoga, meditation og forskellige andre aspekter af kroppens velvære. Lill-Britt har uddannelser indenfor Ayurveda, meditation, spa-behandlinger, yoga & healingmassage og samtaleterapi.

Som healingmassør, spa og yogaterapeut favner hun alt fra velgørende kropsbehandlinger og energigivende yogamassage til personlig træning med yoga. Lill-Britts dedikerede mål er, at du finder ro, balance og bliver den bedste udgave af dig selv.

Lill-Britt blev kåret som Året Ildsjæl ved Danish Beauty Award i 2019. Du kan booke Lill-Britts transformerende Ayurveda behandlinger hos Nordic Ayurveda, hvor du kan vælge mellem Ayurveda Signatur behandling med og uden Shirodhara, Luksuspakken eller Ayurvedisk nasya. Læs mere her!

Anita Munch

Ayurvedisk behandler, kinesiolog og healer

Anita har 12 års erfaring som behandler inden for Ayurveda behandling, kinesiologi, healing, enhedsterapi og samtale terapi.

Anita er som den eneste i Danmark uddannet i Indien i Vijay’s Foot Therapy. Anita er udover dette uddannet som Ayurveda Abhyanga massør, kinesiolog, healer, selvværdsvejleder, tantra og meditationsunderviser.

Anitas formål er at skabe fysisk og psykisk balance, bevidsthed og indre ro både hos mennesker og dyr. Du kan booke Anitas velgørende Ayurveda behandlinger hos Nordic Ayurveda i AYA House, hvor du kan vælge mellem Ayurveda Signatur behandling med og uden ansigtsmassage, samt den særlige dybdegående ayurvediske behandling – masseret med fødderne. Læs mere her!

Kenneth Klok

Fysiurgisk- & sportsmassør, samt Ayurveda behandler

Kenneth Klok er uddannet inden for Anatomi & fysiologi, fitness instruering, personlig træning, kostvejledning og massage, samt den ayurvediske behandling. Han arbejder fuldtid som massør og personlig træner. Når han ikke behandler hos Nordic Ayurveda, så behandler han i egen klinik eller hos Nimb i København.

Kenneth formår med sit nærværende og rolige væsen, og erfarne niveau indenfor flere massagegenrer, at bringe din krop og sit sind til et så roligt stadie at vedvarende healing opstår.

Han er meget passioneret omkring sit arbejde, og han stræber efter at gøre mennesker til den bedste version af dem selv og føle sig godt tilpas i deres egen krop.

Mette Hindborg Tejsner

Ayurvedisk behandler, og skolelærer

Mette er uddannet Nordic Ayurveda behandler og arbejder ved siden af som skolelærer med udsatte børn. Hun behandler både hos os og i egen klinik i Hillerød. Mette er også uddannet i Akupressur og energiterapi hos Katrine Birk.

Mette er desuden uddannet indenfor Japansk lifting

Som behandler arbejder Mette ud fra et holistisk perspektiv. Hun har altid været nysgerrig på at finde årsagen til smerter og ubalancer i kroppen fremfor at symptombehandle. Hun er nærværende og skaber ro og tid til de mennesker, hun behandler.

 

Referencer

 
 

Deepak Chopra, verdensberømt ekspert inden for holistisk sundhed og bedstsælgende forfatter

Kontakt os på info@nordicayurveda.com eller tlf. 7192 7122